medaile
Pro Hanku Maškovou, kterou obdivoval svět, si smrt přišla příliš brzy. Tlak okolí a dřina ji dohnaly k pokusu o sebevraždu
Když se vysloví jméno Hana Mašková, mnohým okamžitě před očima naskočí obrázek mladé dívky, krasobruslařky, stojící na stupních...
Číst více
25.09.2020
Dana a Emil Zátopkovi: pár, který pojilo mnohem víc než datum narození. Medaile, rekordy, ale i životní trápení
19. září roku 1922 byl pro většinu lidí pravděpodobně docela obyčejný den. V některých rodinách se ale právě toho dne mladí...
Číst více
19.09.2020
Věra Čáslavská: nejlepší sportovkyně světa se nebála protestovat proti sovětské okupaci a vdala se na olympiádě
Milovníci sportu se již delší dobu těšili na letní olympijské hry, které měly proběhnout v tomto roce. Koronavirus je ale, jako...
Číst více
30.03.2020
Kanoista Martin Fuksa: Po pěti měsících mám absťák, potřebuji svoji dávku
Kanoista Martin Fuksa má po dlouhé zimní přípravě závodní abstinenční příznaky. Na první start si ale musí počkat do 11. května,...
Číst více
18.04.2019
Gott, Kundera a Babiš: Když se mlží a překrucuje pravda. Proč nesmíme zůstat zticha?
Hned dvě nedávné události mnou pořádně otřásly. Když jsem se rozhodl napsat o nich článek, zamyslel jsem se nad taky tím, jaká je...
Číst více
14.11.2018 |
Praha
Jde o vtip? Komunista Zdeněk Ondráček a jeho medaile za mlácení obuškem
Ocenění komunistického poslance Zdeňka Ondráčka zní jako nepovedený aprílový žert. Muž, který obuškem potlačoval studentské...
Číst více
22.10.2018
Češi věří, že hokejisté skončí na MS třetí. Díváme se tajně a doma bojujeme o ovladač
Hokejové mistrovství světa je v plném proudu a horečka zachvacuje stále více Čechů. Dle aktuálního průzkumu je mezi českými muži...
Číst více
13.05.2018
Další zlatá fantazie! Ester Ledecká přepsala historii a definitivně se stala nesmrtelnou
Česká obojživelnice to zase dokázala! Šok po triumfu v super G vystřídala euforie z dalšího zlata Ester Ledecké z olympijských...
Číst více
24.02.2018