Karel Schwarzenberg
Karel Schwarzenberg: Líbilo by se mi, kdyby Čaputová byla prezidentkou Slovenska i České republiky
Jako starý Čechoslovák mám upřímnou radost z návštěvy Svatého otce na Slovensku. Je to další z pozoruhodných činů tohoto dosti...
Číst více
16.09.2021
Slušný kluk Kulhánek hasí diplomatický průšvih a podlézá Zemanovi. Proto mu Ovčáček na startu podráží nohu?
Opozicí předem znevažovaný Jakub Kulhánek zvládl prvních pár hodin ve funkci ministra zahraničí až překvapivě dobře. Alespoň se...
Číst více
22.04.2021
Karel Schwarzenberg: Od Pirátů bych čekal víc. Klaus, komunisté a okamurovci naopak nepřekvapili
Kdo je trnem v oku bývalému ministru zahraničí Karlu Schwarzenbergovi? Komunisté, okamurovci i bývalý prezident Klaus. Ale také...
Číst více
21.04.2021
Karel Schwarzenberg: Pracovat v této vládě, to musí být člověk masochista nebo blázen
Předseda vlády poslal ministru zdravotnictví, kterého si sám vybral, už dva vytýkací dopisy. Andrej Babiš není spokojen s prací...
Číst více
23.03.2021
Karel Schwarzenberg: K čemu setkání, když se předem vyžaduje odkývání prezidentova názoru?
Pan prezident prohlásil, že cesta předsedy Senátu na Tchaj-wan byla „klukovská provokace“. Já si nemohu pomoci, ale byl jsem...
Číst více
07.09.2020
Karel Schwarzenberg: Panna Marie i mistr Jan ať žehnají radním, kteří rozhodli o vztyčení Mariánského sloupu
Stržení Mariánského sloupu na Staroměstském náměstí před více než sto lety byl barbarský čin. Ale byl to především omyl. Lidé...
Číst více
29.01.2020
Karel Schwarzenberg: Jsou lidé, kteří svobodě nepřejí
Jako na osobnost, která dokázala vydržet za normalizace v tichém odboji a každodenní prací bránit demokracii, vzpomínal ve středu...
Číst více
18.12.2019
Karel Schwarzenberg: Američané Kurdy bídně opustili. Připomíná nám to Mnichov, ale je to ještě horší
Středa byla opravdu smutným dnem. Turecká armáda vstoupila do Sýrie na území obývané Kurdy. Ti si tam v posledních letech...
Číst více
12.10.2019
Karel Schwarzenberg: Karl Des Fours miloval české holky, ony ho přesvědčily, aby se držel českého národa
Zaujala mě zpráva, že odvolací soud potvrdil rodu Walderode nárok na restituci zámku Hrubý Rohozec. Ve skutečnosti je ta kauza...
Číst více
19.06.2019