Pokud nemáte na přípravu obědu příliš času, ale zároveň si chcete dopřát teplé domácí jídlo plné důležitých živin a vitamínů, je toto jednoduché ragú perfektní volbou. Díky mletému masu totiž obsahuje spoustu bílkovin, nechybí v něm ale ani pořádná porce zeleniny.
K jeho vytvoření nepotřebujete nic speciálního, většinu ingrediencí už s největší pravděpodobností budete mít doma v lednici či ve spíži. Stačí je jen všechny naházet do jedné pánve a hotovou směsí přelít uvařené těstoviny dle vašeho výběru.
Pokud si chcete udělat radost v chladném a uspěchaném víkendu, tento recept je nejspíše přesně to, co hledáte.
Potřebujete:
- olivový olej nebo máslo
- zeleninu (mrkev, celer, cibuli)
- česnek
- mleté maso (výběr je na vás)
- rajčata v plechovce
- bylinky – bazalka, oregáno, tymián (nebo italskou směs koření)
- muškátový oříšek
- cukr
- bujón
- parmezán
Postup:
U tohoto receptu není nutné nic přesně odměřovat, někdo má rád v jídle méně česneku a více mrkve, někdo pravý opak. Poměr ingrediencí si můžete přizpůsobit podle chuti.
- Nejdříve nakrájejte mrkev, celer a cibuli na menší kousky a osmažte je na másle či olivovém oleji.
- Po několika minutách do pánve přidejte česnek.
- V momentě, kdy budou kousky česneku chytat nazlátlou barvu, přidejte mleté maso dle vašeho výběru a pořádně ho na pánvi promíchejte.
- Po šesti minutách můžete přilít bujón rozpuštěný v horké vodě, rajčata v plechovce a koření, cukr a vše promíchat a nechat směs probublávat na menším plameni po dobu zhruba 30 minut.
- Mezitím uvařte těstoviny.
- Nakonec jen stačí vše nalít na váš oblíbený druh těstovin, navrch nastrouhat parmezán a máte hotovo.
Zdroj: The Modern Proper
KAM DÁL: Jak se jednoduše zbavit tuku na břiše. Pomůže vám jednoduché "pravidlo pěsti".