Mrazení není na škodu. Pokud je rychlé, udrží kvalitu i čerstvost
Mrazení není na škodu. Pokud je rychlé, udrží kvalitu i čerstvost
Autor: René Ptáček
reneptacek@email.cz
Mezi nejčastější předsudky vůči mrazeným potravinám patří, že nemají kvalitu, čerstvost a dostatečný obsah živin. Skutečnost nemůže být odlišnější. Díky moderním mrazicím technologiím můžeme i v České republice ochutnat exotické ovoce a zeleninu nebo mořské ryby tak čerstvé, jako by byly vypěstované nebo ulovené přímo u nás.
Mezi nejčastější předsudky vůči mrazeným potravinám patří, že nemají kvalitu, čerstvost a dostatečný obsah živin. Skutečnost nemůže být odlišnější. Díky moderním mrazicím technologiím můžeme i v České republice ochutnat exotické ovoce a zeleninu nebo mořské ryby tak čerstvé, jako by byly vypěstované nebo ulovené přímo u nás.