Cibule na nás útočí čpavkem a kyselinou sírovou. Naučme se tuhle chemickou válku vyhrávat a neslzet při jejím krájení
Cibule na nás útočí čpavkem a kyselinou sírovou. Naučme se tuhle chemickou válku vyhrávat a neslzet při jejím krájení

Autor: Zdeňka Nezbedová
zdenka.nezbedova@ctidoma.cz
Jsou lidé, kteří mohou nakrájet třeba metrák cibule a nic moc to s nimi neudělá. A pak jsou jiní, a jde o většinu z nás, kterým jen pouhé rozkrojení této pro vaření nezbytné suroviny způsobuje slzení a pálení očí. Proč “pláčeme” u krájení cibule a co s tím?
Jsou lidé, kteří mohou nakrájet třeba metrák cibule a nic moc to s nimi neudělá. A pak jsou jiní, a jde o většinu z nás, kterým jen pouhé rozkrojení této pro vaření nezbytné suroviny způsobuje slzení a pálení očí. Proč “pláčeme” u krájení cibule a co s tím?