Lyofilizace neboli sušení mrazem: Výborný způsob, jak ovoci zachovat vitamíny
Lyofilizace neboli sušení mrazem: Výborný způsob, jak ovoci zachovat vitamíny
![ČtiDoma.cz](https://www.ctidoma.cz/sites/all/themes/ctidoma2/logo-ctidoma.png)
Autor: Martin Chalupa
chalupa@ctidoma.cz
Každý z nás se už setkal se sušeným nebo mraženým ovocem. Mimo zavařování jsou to dva nejčastější způsoby jeho dlouhodobého uskladnění. Má to však nejen své plusy, ale také minusy. Při zpracovávání totiž dochází ke snížení výživové hodnoty. Jak na tom ale je ovoce, které je mrazem pouze sušené?
Každý z nás se už setkal se sušeným nebo mraženým ovocem. Mimo zavařování jsou to dva nejčastější způsoby jeho dlouhodobého uskladnění. Má to však nejen své plusy, ale také minusy. Při zpracovávání totiž dochází ke snížení výživové hodnoty. Jak na tom ale je ovoce, které je mrazem pouze sušené?