Čerstvé ryby jsou tím nejlepším, co můžeme jíst. Na výlovu rybníka je to naprostá jistota. Nevíte, jakou rybku si koupit? Rozhodněte se podle ceny, ale nezapomínejte na chuť a poměr tuku a masa.
Pokud jste ještě nestihli zajet na výlov, nedělejte si hlavu, že už nestíháte. Pořád je ještě dost nevylovených rybníků!
Kam vyrazit?
Ještě stíháte výlov v Benešově ve Tvoršovicích (sobota 8. listopadu). V Praze se vyloví ještě 5. listopadu Pivovarský rybník a 10. listopadu Pískovna. V Jevanech se vyloví 5. listopadu Vyžlovka a 9. listopadu Pařez. 11. listopadu se vyloví rybník v Louňovicích a 18. listopadu Kajetánka na Praze 6. No a 15. listopadu se vyloví Šáchovec a Pilský.
Jakou rybu?
Nejlepší a zároveň nejdražší jsou dravé ryby, to znamená štiky a candáti. V poslední době jsou velmi oblíbení amurové, přesto, že dovezení amurové často za moc nestojí, ti čeští nejsou vůbec špatní. Klasikou je samozřejmě kapr, ačkoliv někomu může připadat příliš tučný. Sumec většinou není žádná výborná chuťovka, zvláště, když už je starý. Naopak líni patří k často vyhledávaným rybám.