Specialitou Ferdinanda je čerstvé nefiltrované pivo, které se ráno stočí do PET lahve přímo z tanku. Za ochutnání rozhodně stojí speciály, například bylinné polotmavé pivo Sedm kulí, světlý speciál d´Este nebo hořký speciál Max 11%.
Vlastní sladovna
Pivovar Ferdinand používá technologii spodního kvašení a dozrávání v ležáckých sklepích. Je jeden z mála posledních pivovarů v Česku provozujících vlastní sladovnu. Všech osm druhů piv v Benešově vaří podle původních receptur, sedm druhů je k dostání v lahvích.
"Věříme, že z naší nabídky si vybere každý a naše skutečné pivo ocení sváteční pijani i fajnšmekři,“ říká sládek Pivovaru Ferdinand Jaroslav Lebeda.
Po Praze vozí pivo Ferda
Rozvozová služba pivovaru se jmenuje Ferdadomu.cz. "Hlavní devizou Ferdy domů je pravidelný dovoz celých bas a zákazníkovi odpadá problém s vracením prázdných lahví. Navíc si u nás může basu libovolně namixovat," vysvětluje pivovarník Petr Dařílek. V Praze je o rozvoz piva zájem a produkce pivovaru roste.
Další informace získáte na stránce Ferda domů
Na čtyři porce potřebujete: 300 g tvarohu, 1 l světlého piva Ferdinand, kmín, sladkou mletou papriku, pepř, sůl.
Postup: Kmín umelte, smíchejte s paprikou a solí. Tvaroh (pokud možno méně tučný) rozmačkejte na kaši, zamíchejte do ní koření a zalijte v misce pivem. Přikryjte pokličkou. Nechte zrát za oknem asi 5 dnů. Potom sýr rozmixujte a nechte ještě další dva dny zrát. Podávejte s čerstvým pečivem, máslem a jemně nasekanou pažitkou.