Zatímco rodiny barví vajíčka, děti chodí na koledu a ženy pečou cukroví a beránka, single člověk už má málo příležitostí, jak tyhle svátky docenit. Když už máte volno, upečte si mazanec a oslaďte si život. Mazanec je ke kávě nebo kakau úplně ideální.
Mirčin velikonoční mazanec
Vyzkoušejte si Mirčin speciální mazanec. Je to zákusek podle domácí receptury obohacený o lněné semínko. Na internetu takový neseženete. Tak vzhůru do pečení, není to náročné.
Všechny sypké přísady smícháme - mouku, cukr, droží, rozinky a citronovou kůru. Poté přidáváme mléko, žloutky, máslo a rum. Dvě lžíce lněného semínka necháme odstát ve vodě cca 10 minut a poté je přidáme do zamíchané směsi. Před pečením necháme směs dvě hodiny kynout.
Poté přidáme na plech a pomažeme vaječným žloutkem smíchaným s mlékem, aby měl mazanec pěkný lesklý povrch. Pečeme cca na 170°C po dobu 45 minut.
Tradá, mazanec je hotový
A teď už si ho můžete vychutnat třeba s kávou.