Co budeme potřebovat?
300 g očištěných jablek
200 g krupicového cukru
50 g vlašských ořechů
50 g mandlí
50 g rozinek
100 ml vody
1/2 lžičky mletého hřebíčku
1/2 lžičky skořice
šťáva a kůra z 1 ks citrónu
moučkový cukr na podsypání
Na dohotovení:
100 g mandlových lupínků
2 lžíce medu
V hrnci svaříme vodu s cukrem, až vznikne hustý sirup, vmícháme najemno nastrouhaná jablka a rozvaříme je pěkně na kašičku.
Hmotu odstavíme a přidáme skořici, hřebíček, citrónovou kůru a šťávu, nakonec vmícháme nastrouhané ořechy s mandlemi a nesmíme zapomenout na rozinky.
Z jablečné hmoty tvarujeme kuličky, klademe je na talířek posypaný moučkovým cukrem, v chladu necháváme tuhnout minimálně 2 hodiny.
Už hotové kuličky potřeme medem, obalíme v opražených plátcích mandlí a necháme pěkně zaschnout.