Nejčastější příčinou vzniku požáru v domácnostech jsou spálené potraviny. Nejinak tomu bylo i v tomto případě, kdy si muž po noční službě chtěl uvařit k snídani vejce a unavený na chvíli usnul. "Požár kuchyňské linky se pak snažil sám uhasit, ale už to nebylo v jeho silách," povrdila mluvčí středočeských hasičů Pavlína Adamcová.
Při hašení se muž nadýchal zplodin hoření a popálil se. Naštěstí to však nebylo vážné a spravilo to ošetření přímo na místě. Hasičů se na místo pro jistotu sjel větší počet, než byl nakonec potřeba. Přeci jen šlo o požár v pátem patře osmipatrového domu. "Netušili jsme, kolik lidí bude třeba evakuovat," vysvětlila Adamcová důvod účasti jednotek z Modřan, Chodova a Krče.
Vše nakonec zvládli hasiči z Modřan v dýchací technice jedním vodním proudem a dům odvětrali pomocí přetlakové ventilace. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost při přípravě potravin a škoda, která požárem vznikla, je odhadnutá na 100 tisíc korun.
Budiž tento příklad mementem pro všechny, kteří nechávají zapnutý porák bez dozoru. Neštěstí nechodí po horách, ale po lidech a na světě může být během několika vteřin. Pak už je pozdě litovat.