Celkem byly pro letošní Vánoce vyrobeny čtyři várky, každá o objemu cca 160 litrů. Doba zrání - ležení ve sklepě při konstantní teplotě 3 stupňů byla 60 dnů.
Zlatavý speciál
"Náš Vánoční speciál jsme uvařili dle staré receptury a bez veškerých přísad či náhražek. Plzeňský, bavorský, karamelový a slad typu porter společně s chmelem ze žatecké oblasti již při vaření dávaly příjemnou aromatickou vůni a zlatavě tmavě hnědá barva mladiny zvýrazňovala vlastnosti speciálu," popisuje výrobu štiřínský sládek Ladislav Černý.
Limitovaná edice
Zájemci se mohou s vánočním Magnátem potěšit i doma. "Pro letošní sváteční dobu konce roku jsme připravili a stočili do skleněných lahví s patentovým uzávěrem, opatřených etiketou a páskou přes uzávěr, celkem 70 lahví tohoto výjmečného piva," říká sládek Ladislav Černý.
Oslavte s Magnátem
Jeden půllitr je v pivovarské restauraci nabízen za cenu 35 Kč a hosté jej velice rádi ochutnávají. Můžete si na něj zajít a oslavit Silvestra. Otevřeno mají dnes od 11 hodin a slavit se bude dokud bude zábava.