alimenty
Jak získat vyšší alimenty? Pokud je otec flákač, soud mu může pořádně zavařit
Zásadní pravidlo výživného zní, že by měla být dítěti zachována stejná životní úroveň, jako by se rodiče nerozešli. Podle toho se...
Číst více
14.12.2023 | zajímavost
Neplatí vám druhý rodič alimenty? Na Úřadu práce získáte náhradní výživné
Není bohužel smutnou výjimkou, že po rozpadu vztahu jeden z rodičů přestane platit na své dítě. V takovém případě se však jedná o...
Číst více
17.08.2023 | zajímavost
Ministryně Maláčová jde po neplatičích alimentů. Trestat ale hodlá jen muže
Vypadá to jako slušná diskriminace mužů. Nebo jen neznalost ministryně sociálních věcí a její odtržení od reálného života? Jana...
Číst více
02.07.2021
Neplatiče alimentů zastoupí stát: Kolik bude náhradní výživné, kdo na něj má nárok a zaplatíme ho my všichni?
Bývalý partner neplatí soudem nařízené alimenty. Zaplatí to za něj daňový poplatník, tedy my všichni? Mnoho rodičů samoživitelů...
Číst více
25.05.2021
Boj o alimenty není jednoduchý. Je dobré předem vědět, na kolik peněz máte nárok
Je smutnou skutečností, že téměř polovina manželství končí rozvodem. Často již v době, kdy jsou v rodině ještě poměrně malé děti...
Číst více
07.02.2020
Neplacení výživného jako denní chléb. Policie řeší hned tři případy
Bohužel trend dnešní doby. Člověk si bezmyšlenkovitě udělá dvě ratolesti, ale pak svoji partnerku opustí a následně nemá zájem o...
Číst více
28.07.2017 |
Středočeský kraj
VÁŠ PŘÍBĚH: Jeho první dcera nás stojí spousty peněz, na druhou nic nezbývá
Dáša z Líbeznic se dostala do složité životní situace, která ji nutí uvažovat o rozvodu. A to přesto, že manžela miluje a mají...
Číst více
04.08.2016
VÁŠ PŘÍBĚH: Žena mě vydírá dcerou, nechce mi ji půjčovat
"O svatbě se svou současnou ženou jsem od začátku pochyboval, ale vzal jsem si ji, protože jsme spolu čekali dítě a ona mi...
Číst více
21.07.2016
VÁŠ PŘÍBĚH: Partner mě připravil o dítě. Zbyly jenom alimenty
Jitce se stalo to nejhorší, co se matce může stát. Přišla o dítě. I když její dcera stále někde žije, Jitka už ji neviděla...
Číst více
29.06.2016