Kečup z kvašených rybích vnitřností: Z původního receptu by se leckomu zvedl žaludek
Kečup z kvašených rybích vnitřností: Z původního receptu by se leckomu zvedl žaludek
Autor: Zdeňka Nezbedová
zdenka.nezbedova@ctidoma.cz
Něco tak ohavného si možná ani neumíme představit. Ale grilovačka bez kečupu? Dnes asi ne, ale kdybychom si měli do hamburgeru dát kečup vyrobený podle prapůvodní receptury, pravděpodobně bychom se takového jídla raději rychle vzdali. Původní omáčka tohoto jména totiž obsahovala dost nechutné suroviny. O rajčatech tehdy nemohla být ani řeč.
Něco tak ohavného si možná ani neumíme představit. Ale grilovačka bez kečupu? Dnes asi ne, ale kdybychom si měli do hamburgeru dát kečup vyrobený podle prapůvodní receptury, pravděpodobně bychom se takového jídla raději rychle vzdali. Původní omáčka tohoto jména totiž obsahovala dost nechutné suroviny. O rajčatech tehdy nemohla být ani řeč.