Podle čeho vybírat vánočního kapra a jak na to, aby nebyl cítit bahnem. Radí šéfkuchař a přidává pár receptů
Podle čeho vybírat vánočního kapra a jak na to, aby nebyl cítit bahnem. Radí šéfkuchař a přidává pár receptů
Autor: Martin Chalupa
chalupa@ctidoma.cz
Kapr na Vánoce je klasika, která ale může omrzet. Co pak? Naštěstí existují varianty, jak z této ryby udělat velmi chutná jídla, aniž byste se „zpronevěřili“ tradicím, ale přitom se olizovali až za ušima. Ještě předtím je ale třeba rybu správně vybrat, což v kádích na trhu někdy bývá problém. I zde ale fungují osvědčené rady profíků.
Kapr na Vánoce je klasika, která ale může omrzet. Co pak? Naštěstí existují varianty, jak z této ryby udělat velmi chutná jídla, aniž byste se „zpronevěřili“ tradicím, ale přitom se olizovali až za ušima. Ještě předtím je ale třeba rybu správně vybrat, což v kádích na trhu někdy bývá problém. I zde ale fungují osvědčené rady profíků.