Přírodní sladidla do cukroví: Sáhnout můžete po stévii, xylitolu i medu
Přírodní sladidla do cukroví: Sáhnout můžete po stévii, xylitolu i medu

Autor: Šárka Stuchlíková
sarka.stuchlikova@ctidoma.cz
Přírodní sladidla představují alternativy ke klasickému bílému cukru. Nabízí přitom hned několik různých výhod a lepších vlastností podle toho, o jaké konkrétní sladidlo se jedná. Menší kalorická hodnota, vyšší sladivost nebo vhodná konzistence tak přímo lákají k vyzkoušení méně tradičních receptů na vánoční cukroví.
Přírodní sladidla představují alternativy ke klasickému bílému cukru. Nabízí přitom hned několik různých výhod a lepších vlastností podle toho, o jaké konkrétní sladidlo se jedná. Menší kalorická hodnota, vyšší sladivost nebo vhodná konzistence tak přímo lákají k vyzkoušení méně tradičních receptů na vánoční cukroví.