Češi se zbláznili do fermentace, kimchi je hitem sezony. Jak si udělat to nejlepší za pár korun?
Češi se zbláznili do fermentace, kimchi je hitem sezony. Jak si udělat to nejlepší za pár korun?

Autor: Tomáš Chalupa
tomas.chalupa@ctidoma.cz
Kimchi je korejský zeleninový salát, jehož podstatou je fermentace. U nás mají větší tradici například kvašáky nebo kvašené zelí, ale poslední dobou to vypadá, že se Češi mohou doslova utlouct právě po korejském kimchi. Je to nejen kvůli chuti, ale také mnoha blahodárným účinkům na zdraví.
Kimchi je korejský zeleninový salát, jehož podstatou je fermentace. U nás mají větší tradici například kvašáky nebo kvašené zelí, ale poslední dobou to vypadá, že se Češi mohou doslova utlouct právě po korejském kimchi. Je to nejen kvůli chuti, ale také mnoha blahodárným účinkům na zdraví.