Nemoci srdce: Jaké potraviny zvyšují riziko vzniku srdečních chorob?
Nemoci srdce: Jaké potraviny zvyšují riziko vzniku srdečních chorob?

Autor: Tereza Bžochová
tereza.bzochova@ctidoma.cz
Srdeční onemocnění a náš jídelníček jsou spjaté mnohem více, než si myslíte. Některé potraviny tak mohou zdraví tohoto orgánu velmi negativně ovlivnit, zvlášť když je konzumujete pravidelně. Jedná se o celou skupinu potravin, které je v rámci prevence srdečních chorob ideální z jídelníčku vyřadit.
Srdeční onemocnění a náš jídelníček jsou spjaté mnohem více, než si myslíte. Některé potraviny tak mohou zdraví tohoto orgánu velmi negativně ovlivnit, zvlášť když je konzumujete pravidelně. Jedná se o celou skupinu potravin, které je v rámci prevence srdečních chorob ideální z jídelníčku vyřadit.