Mrtvice hrozí i kvůli nezdravému stravování. Vědci zjistili, jaké potraviny je dobré jíst, aby bylo riziko menší
Mrtvice hrozí i kvůli nezdravému stravování. Vědci zjistili, jaké potraviny je dobré jíst, aby bylo riziko menší

Autor: Tereza Bžochová
tereza.bzochova@ctidoma.cz
Může se stát, že prodělání mozkové mrtvice bude mít na vaše zdraví doživotní následky. Jedná se mimo jiné o dlouhodobé mozkové problémy, braní speciálních léků a nutnost operace. Cévní mozkové příhodě lze ale do určité míry předcházet.
Foto: Unsplash
Se snížením rizika vzniku mrtvice vám mimo jiné pomůže i navýšení množství ovoce a zeleniny ve vašem jídelníčku
Může se stát, že prodělání mozkové mrtvice bude mít na vaše zdraví doživotní následky. Jedná se mimo jiné o dlouhodobé mozkové problémy, braní speciálních léků a nutnost operace. Cévní mozkové příhodě lze ale do určité míry předcházet.