Hrušky, jablka i švestky: ta pravá domácí povidla zvládnete jednoduše i v malé kuchyni
Hrušky, jablka i švestky: ta pravá domácí povidla zvládnete jednoduše i v malé kuchyni

Autor: Zdeňka Nezbedová
zdenka.nezbedova@ctidoma.cz
Pamatujete na lívance s domácími povidly, které nám dělaly babičky, když jsme k nim přijeli na prázdniny? Nemusela to být vždycky povidla švestková, vynikající jsou i hrušková nebo jablková. Možná byste si je dali i dnes, ale ta kupovaná prostě nejsou taková jako ta domácí. Není nic jednoduššího než dozrávající jablka a hrušky zpracovat právě na povidla…
Pamatujete na lívance s domácími povidly, které nám dělaly babičky, když jsme k nim přijeli na prázdniny? Nemusela to být vždycky povidla švestková, vynikající jsou i hrušková nebo jablková. Možná byste si je dali i dnes, ale ta kupovaná prostě nejsou taková jako ta domácí. Není nic jednoduššího než dozrávající jablka a hrušky zpracovat právě na povidla…