Pečené i vařené maso, kaše, omáčky i koláče. Ani středověcí lidé na vesnici nejedli stále to samé
Pokud jsme se někdy zamysleli nad tím, jak stolovali lidé dávno před tím, než se začata tvořit kuchyně v té podobě, jakou ji známe dnes, většinou jsme si představovali stoly na panských dvorech tak, jak jsme je viděli ve filmech. Jenže chudí lidé měli k plně prostřeným stolům s mnoha chody víc než daleko. Často musela stačit polévka nebo kaše. Vybrali bychom si? Pravděpodobně ano, vařit uměli dobře i na vesnicích…
Pokud jsme se někdy zamysleli nad tím, jak stolovali lidé dávno před tím, než se začata tvořit kuchyně v té podobě, jakou ji známe dnes, většinou jsme si představovali stoly na panských dvorech tak, jak jsme je viděli ve filmech. Jenže chudí lidé měli k plně prostřeným stolům s mnoha chody víc než daleko. Často musela stačit polévka nebo kaše. Vybrali bychom si? Pravděpodobně ano, vařit uměli dobře i na vesnicích…