Připravujeme jahodník na zimu. Důležitá je pravidelná zálivka a živiny
Připravujeme jahodník na zimu. Důležitá je pravidelná zálivka a živiny

Autor: Jana Fojtíková
jana.fojtikova@ctidoma.cz
Jednou z oblíbených užitkových porostů v zahradách jsou jahodníky. Na počátku léta dávají sladkou úrodu, z níž je možné připravovat marmelády a džemy nebo ji přímo zkonzumovat. Jakmile však jahodníky odplodí, měl by se každý zahrádkář zaměřit na jejich následnou péči, aby byly jahodníky v kondici připravené na další sezonu. Co je třeba udělat po sklizni?
Jednou z oblíbených užitkových porostů v zahradách jsou jahodníky. Na počátku léta dávají sladkou úrodu, z níž je možné připravovat marmelády a džemy nebo ji přímo zkonzumovat. Jakmile však jahodníky odplodí, měl by se každý zahrádkář zaměřit na jejich následnou péči, aby byly jahodníky v kondici připravené na další sezonu. Co je třeba udělat po sklizni?