Dobrota prověřená staletími. Správně naložené rychlokvašky můžete konzumovat už za několik dní
Dobrota prověřená staletími. Správně naložené rychlokvašky můžete konzumovat už za několik dní

Autor: Martin Chalupa
chalupa@ctidoma.cz
Mléčným kvašením se upravuje čerstvě natrhaná zelenina, jako jsou okurky, zelí či papriky. Svou oblibu našlo kvašení u milionů lidí zejména díky tomu, že na rozdíl od konzervace prostřednictvím vysokých teplot zde získávají produkt, v níž je zachována drtivá většina enzymů i vitamínů.
Mléčným kvašením se upravuje čerstvě natrhaná zelenina, jako jsou okurky, zelí či papriky. Svou oblibu našlo kvašení u milionů lidí zejména díky tomu, že na rozdíl od konzervace prostřednictvím vysokých teplot zde získávají produkt, v níž je zachována drtivá většina enzymů i vitamínů.