Domácí výroba piva: Nový koníček, který Češi prostě musí milovat
Už Jára Cimrman tvrdil, že "je lepší pivo v žaludku nežli voda na plicích". To je pravda. O pivu se také říká, že je tekutým chlebem, což ale vychází z podstaty piva středověkého, které skutečně bývalo husté jako kaše. Pivo v současnosti má jinou konzistenci a možná i jinou chuť, ale oblíbené je stále stejně. Jestliže rádi doma často něco kutíte, pak se vám naskýtá příležitost si pivo vlastnoručně uvařit. Ostatně tomuto koníčku, kterému se hezky anglicky říká homebrewing, propadlo již hodně lidí nejen v České republice.
Už Jára Cimrman tvrdil, že "je lepší pivo v žaludku nežli voda na plicích". To je pravda. O pivu se také říká, že je tekutým chlebem, což ale vychází z podstaty piva středověkého, které skutečně bývalo husté jako kaše. Pivo v současnosti má jinou konzistenci a možná i jinou chuť, ale oblíbené je stále stejně. Jestliže rádi doma často něco kutíte, pak se vám naskýtá příležitost si pivo vlastnoručně uvařit. Ostatně tomuto koníčku, kterému se hezky anglicky říká homebrewing, propadlo již hodně lidí nejen v České republice.