Čerstvé, voňavé, zdravé i krásné. Jak na pěstování bylinek doma i na zahrádce?

Za dob minulých byla v podstatě jedinou čerstvou bylinkou v domácnosti majoránka. Naše babičky ji přes rok opečovávaly na záhonku, pak stříhaly, sušily a čistily od stonků, aby v krabičkách na zimu měly pouze její sušené lístečky. A ta vůně bramboráků potom… V posledních letech se ale množství čerstvých bylinek rozrůstá a vůní a chutí je tak daleko více. Petrželka, pažitka, máta, meduňka, oregano, libeček… To je jen malý výčet toho, co si doma můžeme vypěstovat. A to i bez zahrádky.
Za dob minulých byla v podstatě jedinou čerstvou bylinkou v domácnosti majoránka. Naše babičky ji přes rok opečovávaly na záhonku, pak stříhaly, sušily a čistily od stonků, aby v krabičkách na zimu měly pouze její sušené lístečky. A ta vůně bramboráků potom… V posledních letech se ale množství čerstvých bylinek rozrůstá a vůní a chutí je tak daleko více. Petrželka, pažitka, máta, meduňka, oregano, libeček… To je jen malý výčet toho, co si doma můžeme vypěstovat. A to i bez zahrádky.