Před námi je tropický víkend. Zchlaďte se domácí jahodovou zmrzlinou. Přinášíme vám tři nejoblíběnější recepty, které zvládnete během pár minut. Nepotřebujete speciální zmrzlinovač, postačí vám ruční mixér.
Jahodová zmrzlina s jogurtem
Na přípravu budete potřebovat:
250 gramů jahod
1 kelímek bílého jogurtu (120 gramů)
2 malé lžičky vanilkového cukru
1 lžičku čerstvě vymačkané citronové šťávy
Přípravu zvládnete během pěti minut:
Čerstvé jahody omyjte ve studené vodě a odstraňte stopky. Ručním mixérem je rozmixujte a poté po kouskách vmíchejte bílý jogurt. Přisypte vanilkový cukr a přidejte citronovou šťávu.
Zmrzlinu vložte do menších nádobek a nechte dvě hodinu v mrazáku.
Smetanová jahodová zmrzlina
Připravte si:
0,5 kila čerstvých jahod
4 dcl smetany na šlehání
200 gramů zahuštěného slazeného mléka
2,5 lžíce moučkového cukru
Jahody stejně jako v prvním receptu omyjte a odstraňte stopky. Společeně s cukrem je rozmixujte. V druhé nádobě ušlehejte smetanu, do které poté přidejte zahuštěné mléko. Do smetany přidejte rozmixované jahody a dejte do mrazáku.
Italská zmrzlina s mascarpone a kousky jahod
Na italskou zmrzlinu potřebujete:
900 gramů jahod
500 gramů mascarpone
1 plechovku slazeného kondenzovaného mléka
Omyté a odstopkované jahody rozmačkejte šťouchadlem na brambory, promíchejte s mascarpone a nakonec přidejte kondenzované mléko.
Směs přelijte do formy, přikryjte potavinářskou fólií a nechte přes noc v mrazáku.