Muchomůrka růžovka roste od června do listopadu v listnatých, smíšených i jehličnatých lesích
Foto: Depositphotos
Hlavními jedy muchomůrky tygrované jsou látky na bázi isoxazolu – zejména kyselina ibotenová, muscimol a muscazon
Foto: Pixabay
Při konzumaci hřiba kováře je nutná delší tepelná úprava
Foto: Profimedia
Holubinka trávozelená roste od června do října v listnatých i jehličnatých lesích, nejčastěji pod břízami, méně často pod smrky a borovicemi
Foto: Depositphotos
Ve starší literatuře byl uváděn název hřib krvavý nebo červenka (podle barvy), teprve v roce 1881 zmiňuje Čelakovský německý název „der Satanspilz“, ze kterého se zřejmě vyvinulo české pojmenování hřib satan
Foto: Profimedia
Muchomůrka zelená je považována za nejjedovatější a nejnebezpečnější houbu Evropy a Severní Ameriky