Pro dospělé a děti s celiakií nebo jinou potravinovou alergií nemusí být sváteční mlsání žádné tabu. Vanilkové rohlíčky se dají upéct i bez pšeničné mouky. Bezlepkové suroviny v bio kvalitě zakoupíte například v obchodech Bio Fresh Food.
BEZLEPKOVÉ VANILKOVÉ ROHLÍČKY
Ingredience:
190 g bezlepkové mouky
50 g kukuřičné mouky hladké
50 g cukru moučka
160 g másla
100 g mletých ořechů
1 žloutek
Na obalení:
1 cukr moučka smíchaný s vanilkovým cukrem a BIO vanilkou
Postup:
Suché suroviny promícháme, přidáme změklý tuk a vejce. Dobře prohněteme a necháme odležet asi 1 hodinu v chladu. Z těsta tvarujeme rohlíčky tradičním způsobem a pokládáme na vysypaný plech. Pečeme při teplotě asi 170 °C do zrůžovění. Z plechu rohlíčky sundáváme až po krátké chvíli a ještě za tepla obalujeme ve směsi cukru s BIO vanilkou.