Celá řada z nás si domů nakoupí hory zeleniny, které ale potom nestíháme spotřebovat. Mezi nešťastníky, které poté často končí v koši, patří zejména salát. Jeho listy totiž dokonce i při skladování v lednici poměrně rychle vadnou a často ho tak nestíháme sníst, dokud je ještě čerstvý a křupavý. To poté vede ke zbytečnému plýtvání.
Rozhodně ale není nutné se z tohoto důvodu koupi salátu vyhýbat, a to dokonce ani pokud žijete sami. Existují totiž způsoby, pomocí kterých můžete salát uchovat lahodně čerstvý až několik týdnů. Navíc by byla škoda ho do vašeho jídelníčku nezařadit, obsahuje totiž celou řadu důležitých živin, které jsou pro správné fungování našeho těla nezbytné.
Listová zelenina obsahuje vysoké množství vitamínu A, který je důležitý mimo jiné pro zdraví našich očí, růst, silnou imunitu. Dalším důležitým vitamínem, který listová zelenina obsahuje, je vitamín K, který nám pomáhá posílit kosti a cévy a plní i další důležité funkce
Jak udržet salát čerstvý až jeden měsíc
Tip na to, jak co nejefektivněji skladovat salát v lednici, na svém instagramovém profilu sdílela Carleigh Bordrug, která se svými sledujícími sdílí nejen tipy a triky na skladování potravin, ale i na lahodné recepty, které z nich připravuje.
Celý postup názorně demonstrovala v jednom z příspěvků. Nejdříve nakrájela salát na malé kousky, omyla ho a odstředila přebytečnou vodu. Poté kousky salátu nasypala do velké sklenice a navrch umístila čistou utěrku, aby do sebe absorbovala přebytečnou vlhkost.
Zdroj: Express
KAM DÁL: Tři běžná zařízení, která se mohou pořádně prodražit: Jak na nich ušetřit?