K tomu, abyste ochutnali chutné jídlo inspirované italskou kuchyní, nemusíte překročit hranice, stačí jen vyrazit do lesa a nevracet se domů, dokud nepřinesete plný koš hub. Na jednu omeletu vám stačí zhruba tři střední hříbky.
Jedním z těch největších problémů houbové sezony, pokud tedy houby nezavařujete či nesušíte, jsou opakující se pokrmy. Stačí totiž přinést domů pár košíků a řadě z nás poté leze kulajda, kuba a smaženice i z uší.
Jednou z hlavních hvězd italské houbové omelety je nezaměnitelná chuť parmazánu, který má v zemi zhruba tak dlouhou tradici, jakou má u nás houbaření. Jde o extrémně tvrdý sýr, který se vyrábí jen a pouze v Itálii. K výrobě je nutné splňovat celou řadu velmi přísných podmínek, které zajišťují jeho jedinečnou chuť. Koupě pravého parmazánu k přípravě tohoto receptu se tedy rozhodně vyplatí.
Budete potřebovat:
- 4 velká vajíčka
- 3 střední hříbky
- 2 lžíce čerstvé nakrájené bazalky
- 1 lžíce čerstvého nasekaného oregána
- 1 čajová lžička dižonské hořčice
- 4 lžíce nastrouhaného parmazánu
- 1/4 čajové lžičky černého pepře
- špetka soli
- 2 lžíce olivového oleje
- můžete přidat i 4 čajové lžičky osušených kapari
Postup:
Nejdříve ve velké misce pomocí vidličky dobře rozmíchejte všechna vajíčka, poté k nim nasypte nastrouhaný parmazán, bazalku, oregáno, dižonskou hořčici, pepř a sůl a vše pořádně promíchejte. Dále si v pánvi předehřejte olivový olej, přidejte do ní na plátky nakrájené hřiby a kapary a osmažte je do zlatova.
Nakonec je zalijte vaječnou směsí, snižte teplotu vaření na polovinu a nasypte navrch zbytek parmazánu. Poté počkejte, dokud vršek omelety nezhnědne, vyjměte omeletu z pánve a můžete servírovat.
Zdroj: Oregano From Italy
KAM DÁL: Jak udržet salát čerstvý a křupavý až po dobu jednoho měsíce.