Pravdou však je, že existují způsoby, jak svůj imunitní systém posílit, a tak se nepříjemným zdravotním komplikacím vyhnout. Stačí svůj jídelníček obohatit o pár zdravých potravin, které vašemu tělu dodají potřebné látky k tomu, aby se před nepříznivými okolními vlivy dokázalo ubránit. Díky zvyšující se poptávce zdravému stravování navíc tyto potraviny najdete běžně v supermarketech, což znamená, že když si počíháte na akce, tak za ně ani příliš neutratíte. Jaké potraviny to jsou?
1. Brusinky
Ne každý na začátku podzimu trpí klasickými chorobami, které s sebou přinášejí smrkání, kašel a další dýchací obtíže. Někomu stačí jen trošku podcenit oblečení nebo si na chvíli sednout na studený povrch a hned má potíže s močovým ústrojím. Dokonalým pomocníkem se v takovém případě stávají brusinky, které těmto nepříjemným problémům pomáhají předcházet a dokonce i léčit. Za skvělou cenu je momentálně najdete v Lidl letáku, a to jak v sušené podobě, tak ve formě džusu, který však sám o sobě žádné léčivé účinky nemá. Může vám však pomoci s dostatečnou hydratací, která při těchto stavech tvoří polovinu úspěšné léčby.
2. Mandarinky
Kdykoliv člověk onemocní, tak od svého okolí slýchává, že by si měl dopřávat hodně vitamínu C, jelikož posiluje imunitní systém. Nemusíte však čekat na to, až vás nemoc přepadne - lepší bude, když se na něj zaměříte preventivně, a to každý den, jelikož tělo není schopné udělat si zásoby na delší dobu. A co je skvělým zdrojem vitamínu C? No přece citrusy! Naštěstí už začala mandarinková sezona, o čemž se můžete přesvědčit v Penny letáku, podle kterého zakoupíte kilo tohoto lahodného ovoce prakticky za hubičku.
3. Brokolice
Až budete zjišťovat, jaké zajímavé akce si pro vás přichystal Penny leták čtvrtečník, určitě si do seznamu nezapomeňte připsat brokolici, která s lidským tělem dělá hotové divy. Díky jejímu vysokému obsahu vlákniny, vitamínů A, C a E a spousty dalších antioxidantů můžeme s klidem říct, že se jedná o jednu z nejzdravějších potravin, které si můžete naložit na talíř. Všechny tyto látky podpoří funkci vašeho imunitního systému, trávicího ústrojí i konkrétních orgánů. Dejte však pozor na to, jak si brokolici připravíte. Čím více a déle ji budete zahřívat, tím méně živin si zachová, proto ji ideálně připravujte v páře, a to jen pár minut.