Pivovarská hospoda
V letošním roce se bude připravovat projektová dokumentace a potřebná povolení pro nově vybudovanou restauraci, přímo v areálu pivovaru. Nabídne vybraná točená piva a jídla podle prvorepublikových receptů. Kuchyně by měla chutnat i zakladateli pivovaru arcivévodovi Františku Ferdinandu d´Este. „Našim zákazníkům chceme nabízet celý příběh pivovaru a ten se neobejde bez samotné prohlídky pivovaru s ochutnávkou našich piv.“ řekl jednatel pivovaru Petr Dařílek.
Pivovar ve vlastní humnové sladovně vyrobí za rok až 2300 tun sladu, který dodává i do zámoří. Podle původních receptur produkuje osm druhů piv. Výstav za loňský rok byl 25000 hektolitrů piva, o 1200 hl více než v předchozím roce. Kromě Benešovska proniká i do Brna, Hradce Králové a Jindřichova Hradce. V Praze se čepuje ve více než třiceti provozovnách a funguje zde rozvážková služba do domácností. Asi 5 % produkce pivovar exportuje do zahraničí. V pivovaru pracuje 30 stálých zaměstnanců.
Čtete také:
Benešovský slad se vyváží i do zámoří
Opravdové pivo se vyrábí poctivě, jako v Benešově
Benešovský Ferdinand rozšiřuje nabídku a zvyšuje výstav