Jahodová marmeláda od marmeládové mistryně světa. RECEPT

Uvařte si domácí marmeládu podle receptu mistryně světa
 

Připravte si marmeládu podle receptu z vyhlášené marmeládovny ve Čtyřkolech. Vše bez pektinu a přidané chemie.

V kuchyni u Romany Šafránkové to voní domácí ovocnou marmeládou. Aby také ne, minulý rok Romana vyhrála dvojitou zlatou medaili na Světovém marmeládovém mistrovství v Anglii. Její výrobky zde získaly také ocenění Šampión šampionů. Sympatická mistryně světa se s námi o jeden z receptů podělila.

Tajemstvím jejích marmelád jsou pouze čerstvé plody a žádné pektiny.

Na jahodovou si připravte

1 kg čerstvých jahod

300 g cukru

šťávu z jednoho citronu

Kouzlo je v jednoduché přípravě

Čerstvé jahody omyjte, odstraňte stopku, rozmačkejte a pokapejte šťávou z citronu. Ovoce si tak udrží zářivou barvu. Důležitým krokem je jahody odvodnit, za stálého míchání nechte vypařit vodu. V průběhu vypařování se na povrchu začne tvořit pěna, kterou pečlivě odstraňte.

Po odvodnění přidejte cukr a ještě povařte.

Hotovou marmeládu nalévejte ještě horkou do připravených sklenic.

Jahodová sezona vrcholí. Připravete si pohár s domácí zmrzlinou.